“Van heibel naar harmonie” workshop

Van heibel naar harmonie in je gezin

Hoe kan je heibel in je gezin zien aankomen en voorkomen?

In deze workshop leer ik je hoe je conflicten en spanningen kunt zien aankomen en hoe je ze kunt ombuigen naar een harmonische situatie.

Het klinkt je misschien onmogelijk in de oren: Harmonie in je gezin! Weer gezellig ’s avonds thuiskomen en zonder strijd aan tafel zitten. Je kind weer op een normale manier naar school brengen of aan het ontbijt krijgen… Toch is het mogelijk, ook in jouw gezin!

Wil jij ook meer rust in je gezin? In harmonie samen zijn? Of blijf je liever hopen dat het vanzelf weer overgaat en alles ineens weer zonder strijd gaat?

Ik ben Lidewij van den Hondel, moeder van 2 dochters en een zoon van 11, 16 en 18 jaar. Als kind al was ik gefascineerd door hoe mensen met elkaar omgaan. Hoe gedrag een wisselwerking is tussen actie en reactie. Tijdens mijn studie Gezondheidswetenschappen heb ik hier veel over geleerd. Ik leerde er een hoop theoretische modellen over hoe gedrag te beïnvloeden is. Het ging over gedrags- en cognitieve therapie om tot ‘gezond’ gedrag te komen. Er bleef bij mij echter steeds iets knagen. Het gevoel dat deze vormen niet de oorzaak van het gedrag wegnemen. Het was voor mij symptoombestrijding waarbij om de kern werd heen gedraaid.

Ik ben pas echt gaan ervaren hoe we op elkaar reageren en hoe gedrag ontstaat toen ik kinderen kreeg. Toen bleek dat als ik niet goed in mijn vel zit, de kinderen niet rustiger werden (om mij te ontzien) maar juist drukker en veeleisender. Juist op de momenten dat ik het niet kon gebruiken werden ze hangerig, niet van me af te slaan, gingen ruzie maken… hoe meer ruimte en rust ik wilde, hoe meer ik me geclaimd voelde en hoe meer ze mijn aandacht vroegen. Zo kwam ik erachter dat hoe ik me voel, invloed heeft op hoe de kinderen zich gedragen. Voel ik me prima, dan gaan zij ook lekker. Maar zit ik niet lekker in mijn vel, dan gaan zij ook vervelend gedrag vertonen!

Zeker de kinderen van nu, de nieuwetijdskinderen, zijn extra gevoelig voor sfeer en stemmingen. Ze voelen haarfijn aan hoe jij in je vel zit en reageren daarop. Helaas, zoals ik hierboven als schreef, niet door te gaan voldoen aan jouw ideaalbeeld, maar vaak door wat bij jou wringt te gaan uitvergroten. Aangezien daar voor jou een oude pijn zit, reageer je daar waarschijnlijk heftig op. Dat het zo werkt staat natuurlijk los van een schuldvraag. Maar omdat het zo werkt heb je natuurlijk wel gelijk een sleutel in handen om de sfeer in huis te veranderen. Door open en onbevooroordeeld naar je kind te kijken en te luisteren, door te ervaren wat zijn gedrag bij jou oproept kan je een wereld van verschil gaan maken.

Stel je nou eens voor dat...

 • je weer gezellig met jouw kind kan omgaan. Zonder strijd en stress!
 • je al ziet aankomen wanneer jouw kind lastig gaat doen en dat je daar relaxed op kan reageren zodat jullie niet boos of teleurgesteld hoeven te worden in elkaar!
 • jouw kind liefdevol op je reageert en jullie relatie zich verdiept
 • je relatie met je partner verbetert doordat jullie geen strijd meer hebben over de opvoeding
 • het gezellig wordt thuis!

Dan is de workshop “Van heibel naar harmonie in je gezin” echt iets voor jou!!

 • In deze workshop leer je hoe het komt dat dit lastige gedrag van jouw kind jou zo raakt.
 • Je gaat herkennen wanneer de sfeer zal gaan omslaan én ik leer je wat je kunt doen om uit de negatieve spiraal te blijven.
 • Je gaat de kracht van jouw kind zien in het gedrag dat je de strot uit komt.
 • Je kan weer liefdevol reageren op jouw kind waardoor hij / zij zich gezien voelt.
 • Je hebt weer vertrouwen in jezelf als moeder.

4 redenen om mee te doen....

 • Je verbetert je relatie met je kind
 • Je leert de situatie echt te verbeteren
 • Na deze workshop zie je lastige situaties aankomen en je kan er adequaat op reageren
 • Je kan voorzien wanneer het mis zal gaan en hierop anticiperen

Van heibel naar harmonie in je gezin

 • In deze workshop leer ik je de patronen te herkennen die in jouw gezin tot heibel en gedoe leiden. Je gaat zien in welk gedrag jij met je kind vastzitten en hoe je dit kan ombuigen naar een harmonische situatie.
 • De workshop is van 10.00-13.00 uur (inloop vanaf 9.30) en wordt gegeven op 7, 12 en 21 juni 2019 in Rijen. Je kan je bij het inschrijven aangeven welke datum je kan.
 • Deze investering in de relatie tussen jou en je kind bedraagt €25,- incl. koffie, thee en wat lekkers!

Wanneer is deze workshop niets voor jou?

 • Als je er nog niet aan toe bent om de situatie thuis echt te verbeteren
 • Als je denkt dat jullie er wel overheen groeien. En ja, natuurlijk verandert jou relatie met je kind naarmate hij of zij ouder wordt. Kan je je voorstellen hoe het is als je kind gaat puberen?
 • Als je nu slapeloze nachten hebt door het gedrag van je kind en je denkt dat het volgende week wel beter zal gaan.

"Ik deed mee aan de workshop met de vraag hoe stel grenzen te stellen aan het gedrag van mijn zoon. Ik heb er geleerd waar mijn irritatie vandaan komt en hoe ik het om kan draaien. Ik raad deze workshop zeker aan! Het werkt zeer verhelderend!"

Sandra

Dus.... ben jij het gedoe thuis zat? Wil je meer harmonie en vertrouwen in jezelf en je kind?

Klik dan op deze knop en geef je op voor de workshop 'Van heibel naar harmonie".

 •  In deze workshop leer ik je de patronen te herkennen die in jouw gezin tot heibel en gedoe leiden.
 • Je gaat zien in welke gedragingen jij en je kind vastzitten en hoe je dit kan veranderen om gezellig en in harmonie samen te zijn.

De workshop is van 10.00 tot 13.00 (inloop vanaf 9.30) en wordt gegeven in kleine groepen (max 6 personen) op vrijdag 7, woensdag 12 en vrijdag 21juni 2019 in Rijen.

De investering in de relatie tussen jou en je kind bedraagt 25,- incl. koffie, thee en wat lekkers!