Over mij

Ik ben Lidewij van den Hondel. Ik geniet ervan met mijn gezin op stap te gaan, plaatsen bezoeken en lekker in de natuur rond te struinenGewoon zijn!

Dat is wel een s anders geweest!   Terugkijkend op die periode zie ik dat ik vooral aan het overleven was.

Natuurlijk deden we wel leuke dingen. We gingen zomers naar het strand, in het najaar wandelen door de bossen en in de winter maakten de kinderen sneeuwpoppen of -auto’s. Daar genoten ze echt intens van. Maar eerlijk gezegd, ik vond het een hoop gedoe. Overal om me heen zag ik moeders die gezellig met hun kinderen bezig waren en hier vol overgave in zaten. En waarschijnlijk zag het er bij mij net zo uit. Maar waar ik eigenlijk naar verlangde was tijd en ruimte voor mezelf. Even niet hoeven zorgen. Niet vooruit hoeven plannen omdat er straks nog gegeten moet worden en dus gekookt. De wetenschap dat er altijd wel iemand zou zitten treuzelen aan tafel… Kortom, het moederschap was voor mij echt een opgave! Ik had heel veel (misschien teveel?)van mezelf hiervoor ingeleverd.

 

Mijn lontje werd steeds wat korter, de vakanties konden enorme bergen zijn om tegenop te zien en als de school weer begon kon ik eindelijk wat bijkomen

En dat terwijl ik echt zielsveel van mijn kinderen hield en nog steeds houd. Ik zou ze voor geen goud willen missen, daar gaat het niet om!

Ik was alleen zo bezig om ‘goed te moederen’, alles te geven om zo goed mogelijk voor ze te zorgen dat ik vergat dat ik zelf ook iemand was. Dat ik ook voor mezelf moest zorgen, niet alleen voor de kinderen.

Het is mijn missie om jou, moeder die voor 100% voor haar gezin gaat, te begeleiden naar ontspanning in het opvoeden én in jezelf door je te leren ruimte te maken voor zichzelf.

 

“Ik merk dat het me nu veel makkelijker afgaat om tijd voor mezelf te krijgen. Ik ben zelfs met zangles begonnen!”

 

 

En verder...

Samen met Guido met heb ik drie leuke kinderen. Twee meiden van 12 en 18 jaar en een zoon van 16. Ik vind het prachtig om te zien hoe we alle 5 op onze eigen manier wat te brengen hebben in het leven en te leren, uiteraard! Ieder heeft op zijn of haar eigen manier inbreng in het gezin en ja, dat kan gelukkig ook wel eens botsen!

Een ander 'gezinslid' is Blomi. Mijn oude IJslandse paard. Het is heerlijk om met hem door de bossen te struinen. Lekker genieten van de natuur en de rust!

Ik volg graag een ‘hemelsbrede’ route: als ik ergens heen wil, kijk ik waar het is en volg de directe route daar naartoe. Ik doe niet aan omwegen en zijpaden, tenzij het recreatief is of om de omgeving te verkennen!

Ik bekijk situaties graag net even anders, neem net een ander perspectief waardoor er een andere, vaak nieuwe, waarheid zichtbaar wordt.

 

Met mijn dochter naar school fietsen door de bossen vind ik heerlijk. Onderweg spotten we Schotse Hooglanders, eekhoorns, konijnen en zwanen! Het is leuk om overal een verhaal bij te verzinnen samen.