“Je krijgt wat je krijgt!!”

“Je krijgt wat je krijgt”, dit zinnetje heeft onze jongste dochter van de kleuterklas overgehouden. We houden het nog steeds in ere, het komt te pas en te onpas weer ter spraken.

En ja, er is natuurlijk geen spelt tussen te krijgen, je krijgt wat je krijgt, net zoals bij “op is op”…

Toch merk ik dat ik regelmatig probeer te beïnvloeden wat ik krijg. Door te vragen, of juist niet kan je redelijk sturen.

Zo ook met het uitzoeken van een goede, passende middelbare school voor onze kinderen. Wij hebben voor de lagere school gekozen voor een Vrijeschool, dat paste het beste bij wie wij zijn: Veel natuur, prachtige verhalen en tekeningen en natuurlijk lieve en bevlogen meesters en juffen.

Voor het vervolg was Vrijeschool onderwijs voor ons minder van belang, daarvoor hebben we vooral ook naar fiets-afstand gekeken. Nu onze jongste de stap naar het voortgezet onderwijs ging maken bleek echter dat op vrijwel alle scholen de brugklassers met een Chromebook starten. Tja, dat ging mij toch wat ver, zeker ook omdat onze jongste niets met computers heeft. (en ja ik weet best in welke tijd we leven, dat computers niet meer weg te denken zijn en zelfs heel erg handig. Maar ik zie er ook nadelen in, zeker met leren. Maar goed, dat is een andere discussie.)

Gelukkig vonden we een hele leuke school, relatief dicht bij (we wonen nu eenmaal niet in een stad dus moet er altijd een eindje gefietst worden…) en… zonder Chromebook!! Yes, dit was het helemaal. Dus na de vakantie is ze hier gestart. Helemaal goed.

 Zie je, zo werkt “Je krijgt wat je krijgt!” Als je zoekt vind je wat je wilt vinden en lopen de zaken zoals jij dat wilt.

Gisteren was de eerste ouderavond, heel leuk om de andere ouders en de mentor te zien.  Er werd ook nog een geheim onthuld: School had besloten dit jaar met laptops te gaan beginnen in een aantal brugklassen. En jawel hoor, ook de klas van mijn dochter.

Ik moest er inwendig erg om lachen, probeer ik het zo te sturen, zo naar mijn hand te zetten en dan gaat het dus toch nog anders. Hilarisch.

Mijn conclusie is dus: Zo mag het voor haar zijn, ik heb mijn best gedaan het op mijn manier te laten gebeuren maar… het leven, het universum, hoe je het maar wilt noemen, besluit anders. Je krijgt wat je krijgt en je krijgt het niet voor niets. Daar ben ik echt van overtuigd!

Natuurlijk betekend dit niet dat je alles maar op zijn beloop moet laten. Dat je je kind maar moet laten lopen als het een druk kruispunt nadert zonder op te letten. Of dat je roekeloos moet worden. Zo werkt het ook niet. Wat ik vooral wil zeggen is dat als je moeite hebt gedaan om iets te voorkomen en het gebeurt toch, dat het dan (achteraf) niet voor niets is gebeurd. Dat dit dan toch de weg is die kennelijk nodig was. Daar kan je wat mij betreft op vertrouwen. En ik moet je zeggen dat sinds ik daarop vertrouw, het leven wel relaxter is.

Wil je samen met mij aan de slag om ook meer kunnen vertrouwen, ontspannen en loslaten? Mail me dan zodat we een afspraak kunnen maken voor een gesprek waarin ik je gelijk al toepasbare tips geef! Klik hier voor contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.