Hier gaat mijn bloed van koken

Iedere moeder is de beste moeder voor haar kind, dat is mijn stellige overtuiging! En daarbij komt… dit kind komt niet voor niets bij jou. Er is sprake van onvoorwaardelijke liefde en toch…is er iets in het gedrag of houding van je kind dat jou raakt. Waar je boos door wordt of verdrietig. Waar je je zorgen om maak…

Herken je dat? Steeds als je kind dat doet val je weer in dezelfde kuil, is het lastig jezelf in de hand te houden en tot tien te tellen.

Voor mij is bijvoorbeeld lawaai maken een issue. Dit vanuit het idee: je houd rekening met elkaar dus maak je geen lawaai! Als je lawaai maakt hou je dus geen rekening met elkaar en met mij. Ik voel me dan niet gezien want anders zou er rekening met me worden gehouden.

Ik ben benieuwd: Welk gedrag doet jouw bloed koken?  Wil je dat hieronder met me delen?

Het scheelt al enorm als je van jezelf weet waar je niet tegen kan, welk gedrag jou snel irriteert. De eenvoudigste oplossing is dan weg te gaan uit de situatie. Ga als het even kan, naar een andere ruimte, 10 minuten op de wc (met deur op slot!!). Om dit te kunnen moet je alleen wel al weten van jezelf dat je heftig gaat reageren. Daar zit de uitdaging dus in.

Wat doe jij als je merkt dat je in de ‘overdrive’ komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.