Het geheim van de koekhuisjes

Koekhuisjes maken daar hadden we echt zin in! Leuk voor in de kerstvakantie. Sfeervol muziekje erbij. Lekkere chocomel en natuurlijk vrolijk geleurde snoepjes om mee te versieren (onder andereJ).

Aan alle voorwaarden was voldaan (inclusief ‘poedersuikerlijm’). Het super leuke en foute suiker-bouwfeest kon beginnen! En leuk was het: eest de muren aan elkaar plakken. Even vasthouden, checken of het al zelf kon staan… nog langer vasthouden… nog eventjes… Misschien toch maar eest versieren want anders valt alles eraf voordat het droog is… Dat gaat liggend en dus goed! Toen dat droog was, en ja dat gaat dan opeens toch best snel, de muren weer aan elkaar ‘lijmen’. En ondersteunen tijdens het drogen. Dat verschuift er wat en valt er een muur om. Kapot. Daar komt de eerste barst in het prachtig ontspannen, gezellige vakantieplaatje!

En als je dan op internet kijkt zie je overal prachtige huisjes staan, zelfstandig! Het kan dus wel, iedereen kan het!

Tja, zie je het verband met opvoeden? Iedereen kan het. Als je op facebook of Instagram kijkt zie je gezellige kerstfoto’s, je hoort verhalen over hoe goed je neefjes en nichtjes het doen. Je ziet weinig ouders ontploffen tegen hun kind, of andersom. Alles gaat liefdevol en gemakkelijk. Tot dat je verder kijkt. Dan blijkt die geduldige moeder toch explosief te kunnen reageren. De ramen in de deur niet spontaan gebarsten te zijn…

Ik weet inmiddels dat het anders kan. Zonder dat je onmenselijke krachten hoeft te ontwikkelen, liters geduld in de kast hoeft te hebben of je kind altijd zijn zin te geven.

De sleutel ligt in goed voor jezelf zorgen, je grenzen niet voorbij lopen, oude patronen loslaten en boosheid en verdriet accepteren. Dat het simpeler klinkt dan het is, klopt inderdaad. Maar als je ermee aan de slag gaat is het zowel voor jezelf als voor je kind en hele gezin een prachtig cadeau!!

…en de huisjes? We weten inmiddels dat ze plat ook heerlijk zijn J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.